Roskilde

51-årige kvinde fra Roskilde sigtet for at overtræde dyreværnsloven

Onsdag kl. 18.15 anmeldte en bekymret borger, at hun kort forinden havde set en kvinde mishandle en mindre hund på Søndre Ringvej i Roskilde.

Hunden blev kastet mod jorden, hvorefter den forsøgte at løbe væk, men blev holdt tilbage ved et kraftigt ryk i hunden. Kvinden slog ifølge anmelderen hunden gentagne gange i siden under episoden. En patrulje blev sendt til Søndre Ringvej, hvor anmelderen blev afhørt.

Anmelderen havde overværet mishandlingen af hunden, da hun kørt forbi på vejen i bil. Hun havde sin datter med i bilen, men stoppede op for at påtale mishandlingen af den lille hund., hvilket udviklede sig til et skænderi mellem de to kvinder. To forbipasserende mænd kom forbi og støttede anmelderen, hvorefter hundeejeren forlod stedet trækkende med en cykel, hvor hunden sad i en cykelkurv. Det ene mandlige vidne fulgte efter kvinden og hunden hjem.

Politiet kunne derfor kort tid efter henvende sig på den 51-årige kvindes adresse i Roskilde, hvor hun blev sigtet for at overtræde dyreværnsloven. Hunden blev taget med til et dyreinternat, hvor den vil blive tilset af en dyrlæge. Nu behandler politiet sagen, og det skal nu juridisk vurderes, hvad der skal ske med hunden. Hundeejeren har protesteret over, at hunden blev taget fra hende, og denne protest skal derfor behandles af retten.

Kommentarer