Viby Sj.

Dankort misbrugt efter tyveri i Viby Sj

Arkivfoto

Onsdag kl. 16.32 anmeldte en 78-årig kvinde fra Viby Sj., at hun havde konstateret en uberettiget hævning på 15.000 kroner fra sin bankkonto, efter at hun formentlig i tidsrummet kl. 11.30 – 12.30 havde fået stjålet sit dankort fra sin pung.

Hun havde i tidsrummet været på indkøb i supermarkedet Meny i Viby Sj., hvor hun havde betalt for sine varer ved brug af et dankort, som hun efterfølgende placerede i sin pung i den medbragte håndtaske.

Dankortet var på ukendt måde efter betalingen i supermarkedet blevet stjålet fra kvindens pung, uden at den 78-årige havde opdaget noget.

Politiet efterforsker nu tyveriet og den uberettigede hævning i en pengeautomat i Viby Sj.

Politiet erindrer om vigtigheden i at skjule indtastningen af PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Uden PIN-kode kan et stjålet betalingskort ikke anvendes til f.eks. hævning af kontanter i en hæveautomat. For at sikre sig mod afluring af PIN-koden kan den frie hånd bruges til at skærme for indtastningen, eller man kan stille sig tæt op ad betalingsterminalen, så koden ikke kan aflures ved at kigge over skulderen.

Kommentarer