Kultur

Folkekirkens Nødhjælps 100-års jubilæum i skyggen af Ukraine

Foto: Mads Joakim - Burö Jantzen.

Folkekirkens Nødhjælp markerede idag sit 100 års jubilæum med jubilæumsgudstjeneste i Vor Frue Kirke i København med taler af Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Marie, udviklingsminister Flemming Møller Mortensen og Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

Jubilæet lander midt i en tid, hvor krigen er tilbage på europæisk jord, ligesom den var dengang Folkekirkens Nødhjælp blev grundlagt i ruinerne efter 1. verdenskrig. 

“Jeg havde aldrig troet, at Folkekirkens Nødhjælp igen skulle engagere sig med humanitær hjælp til millioner af ofre for krig i Europa. Men med den russiske invasion er det ikke desto mindre den virkelighed, vi nu opererer i sammen med vores lokale partnere i Ukraine,” siger Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen.

“Vi står med en humanitær katastrofe i Europa og et anslag mod de principper om menneskerettigheder og demokrati, der blev nedfældet i kølvandet på 1. og 2. verdenskrig. Det er de grundprincipper, Folkekirkens Nødhjælp kæmper for i verden.”

Københavns biskop Peter Skov-Jakobsen, der er formand for Folkekirkens Nødhjælps organisatoriske Råd, adresserede også krigen i Ukraine, forfærdelsen og frygten i sin prædiken, men også troen på, at der inde i mørket er håb, selvom det lige nu skal pines ud.

Der blev blev bedt for krigens ofre og den ukrainske befolkning i en fyldt Vor Frue Kirke.

Kommentarer