Samfund

Genbrugsbutik fejrer 10 års jubilæum med gode tilbud i fem dage

Danmission Genbrug på Københavnsvej 73 i Roskilde fejrer 10 års jubilæum med gode tilbud den 20. til 24. februar. Foto: Danmission

Den 20. februar runder Danmissions genbrugsbutik i Roskilde flotte 10 år. Det fejrer butikken ved at invitere kunderne til kaffe og kage og attraktive fødselsdagsrabatter. Det oplyser Danmission i en pressemeddelelse.

Der er i den grad grund til at fejre, at Danmission Genbrug på Københavnsvej 73 i Roskilde rammer et flot 10-års jubilæum. Butikken har gennem årene skabt et fint overskud til den folkekirkelige organisation, Danmissions, vigtige indsats for at skabe bedre livsvilkår for fattige og udsatte i Afrika, Asien og Mellemøsten.

Det er cirka 25 frivillige, der sørger for, at genbrugshjulene snurrer i den populære butik, og flere af dem har været med næsten siden butikkens start.

Else-Marie Høgstrup, der er frivillig butiksleder, har været med i alle 10 år – på nær et par måneder – fortæller:

– Vi får stor ros for vores butik. Det er dejligt, at så mange Roskilde-borgere handler hos os. Det er både godt for verdens fattigste og for miljøet, at flere og flere vælger at købe genbrug, siger hun og fortsætter:

– Vi vil også virkelig gerne sig en tak for den fine opbakning fra alle de lokale og takke, for at de betænker os med det tøj, ting og sager, som de ikke længere har brug for. Derfor skal alle vores støttende kunder selvfølgelig også mærke, at vi fylder rundt.

Det kan kunderne fra tirsdag den 20. februar til og med lørdag den 24. februar, hvor butikken fejrer jubilæet med 50 procent rabat på alt dame-, herre- og børnetøj samt udvalgte frakker til kun 50 kroner.

Danmission Genbrug på Københavnsvej 73 i Roskilde. Foto: Danmission

Mangfoldighed og frivillighed i fokus

Danmission Genbrug tiltrækker et bredt publikum fra unge med hang til retro til børnefamilier på jagt efter næsten ubrugt børnetøj.

Else-Marie Høgstrup fremhæver også vigtigheden af frivillighed:

– Vi har mange engagerede frivillige, de fleste 60+, i vores genbrugsbutik, som simpelthen er guld værd. I vores butik har vi også mange, som gerne vil lære det danske sprog, og som kommer og hjælper nogle timer hver uge, ligesom vi har unge i arbejdsprøvning, fortæller hun.

Plads til flere på holdet

Det er ikke kun kunderne, der er velkomne til jubilæumsfejringen. Danmission Genbrug opfordrer alle interesserede til at kigge forbi butikken og få en kop kaffe og uforpligtende snak om spændende frivilligopgaver.

– Vi vil gerne bruge vores 10-års fejring til at byde nysgerrige inden for til en kop kaffe og en snak om de forskellige muligheder og opgaver, vi kan tilbyde nye frivillige, fortæller Sten Åge Larsen, udviklingskonsulent for butikken.

Genbrugsbutikken tilbyder forskellige opgaver, der matcher mange forskellige talenter og interesser, såsom sortering, vurdering, prissætning, handy-opgaver, klargøring af varer, dekoration, markedsføring og mere.

– At være frivillig i en genbrugsbutik handler ikke kun om at ekspedere kunder; der er noget for enhver smag, og alle talenter er velkomne – store som små, siger Sten Åge Larsen.

Danmission Genbrug på Københavnsvej 73 i Roskilde. Foto: Danmission

Om Danmission

Danmission er Danmarks ældste og største missionsorganisation grundlagt i 1821 og driver 67 genbrugsbutikker landet over.

Overskuddet fra genbrugsbutikken går til Danmissions arbejde med at skabe dialog, fred og retfærdighed for mennesker og fremme bæredygtig og retfærdig forvaltning af naturens ressourcer i Asien, Afrika og Mellemøsten.

 

Kommentarer