Magaxin

God afsked i trygge hænder

Artiklen er sponsoreret.

Er I ved at kigge på, hvad der skal styr på, når man skal sige det sidste farvel til en, man har kær? Hvis situationen er ved at nærme sig, eller man har en forventning om det, kan det være rart at have sat sig en lille smule ind i, hvad man skal have styr på. Det er en svær tid, hvor der både er en lang række praktiske ting, man skal koordinere, samtidig med der skal være tid til sorgen.

Derfor er det også en god idé at tage imod den støtte, det kan være at få hjælp af en bedemand. Bedemænd står for meget mere end blot det praktiske i forbindelse med den kirkelige ceremoni. Det er også her, I kan række ud, hvis I har brug for en personlig samtale, hvor man kan tale om alt mellem himmel og jord, man har brug for. Læs mere her: Bedemand Roskilde.

Få hjælp til det praktiske

Når man er i sorg, er det ikke altid, man har følelsen af, at man tænker helt klart. Derfor føles det måske også som et enormt pres at skulle stå for alt fra at underskrive vigtige papirer til at koordinere kiste og blomster. Netop de to sidste ting er nogle af de klassiske opgaver, en bedemand vil påtage sig. I vil have en samtale om, hvad I ønsker jer, bliver en del af det, og så vil det blive gjort.

Der er lidt forskel på, om man ønsker bisættelse eller begravelse. Grundlæggende er selve kirkeceremonien den fuldstændig samme, men den efterfølgende del vil variere. Ved en bisættelse køres afdøde til kremering, og der vil på et senere tidspunkt blive afholdt en urnenedsættelse. Kistebegravelsen foregår direkte efter kirken, og der vil blive afsagt mindeord i den forbindelse. Afdøde kan have haft ønsker til, hvordan det skal foregå – ellers er det op til de efterladte.

Kommentarer