112

Påvirket 55-årig mand fra Polen fik bil beslaglagt

Torsdag klokken 13.31 anmeldte en 33-årig mandlige bilejer fra Roskilde, at hans bil var blevet strejfet af en anden bilist under ophold på en tankstation på Frederiksborgvej. Modparten var formentlig påvirket af spiritus.

Politiet fik på tankstationen kontakt til både anmelderen og modparten, som var en 55-årig mand fra Polen, der i sin varebil havde strejfet den 33-åriges bil, så der opstod yderst minimale skader på de implicerede køretøjer.

Den polske mand deltog i en alkometertest, der gav udslag for påvirkning af alkohol i en sådan grad, at han kunne mistænkes for en alkoholkoncentration i blodet på over to promille. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og samtidig gjort bekendt med, at kørslen med baggrund i alkometertesten blev vurderet til at være omfattet bestemmelserne om vanvidskørsel.

Den 55-åriges varebil blev derfor beslaglagt med henblik på konfiskation uden protester fra den 55-åriges side, og den 55-årige selv fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol. Senere vil han høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

Kommentarer