Kultur

Royal Run: her kan du møde kronprinsparret

Foto: Lars Horn/Royal Run.

Nu kan Royal Run sammen med kongehuset afsløre, hvilke byer D.K.H. Kronprinsen og Kronprinsessen løber Royal Run i den 6. juni. Royal Run ’22 bliver især året, hvor H.K.H. Kronprinsessen skruer op for sine aktiviteter ved det populære motionsevent.

Der er lagt op til fem helt store royale begivenheder, når Royal Run finder sted 2. pinsedag, den 6. juni 2022. Igen i år løber H.K.H. Kronprinsen med i tre af byerne, mens H.K.H. Kronprinsessen har valgt at skrue op for aktiviteterne og løbe med i de to debutant-værtsbyer Kolding og Næstved.

”Vi ved, at det har stor betydning for vores deltagere, hvorledes især kronprinsen og kronprinsessen medvirker. Derfor er det en glædelig nyhed at vi i takt med, at vi har udvidet Royal Run med en ekstra by, også kan tilbyde kongelig deltagelse i de fem værtsbyer,” siger medlem af Royal Runs styregruppe og administrerende direktør i DGI, Jens Otto Størup.

Kronprinsparret deler sig således op på dagen for Royal Run:

  • Kronprinsen løber i Aalborg
  • Kronprinsessen løber i Kolding
  • Kronprinsen løber i Aarhus
  • Kronprinsessen løber i Næstved
  • Kronprinsen løber i København/Frederiksberg

De fem Royal Run-byer, der får kongeligt besøg, er allerede godt i gang med planlægningen. I Aalborg, der har været værtsby for det royale motionsevent siden begyndelsen i 2018, ser frem til at byde kronprinsen velkommen tilbage:

”Vi er i fuld gang med forberedelserne til en af sommerens helt store motionsoplevelser. Det er unikt at være en del af et event, der favner så bredt i forhold til deltagerne. Her kan alle være med, og vi glæder os til, at kronprinsen igen kommer til Aalborg og bliver en del af motionsfesten,” siger viceborgmester i Aalborg Kommune, Helle Frederiksen.

I Næstved, der skal afholde Royal Run for første gang, er spændingen i top og glæden ligeledes ved, at kronprinsessen kommer til den gamle købstad:

”Jeg ser det allerede for mig nu: Tusindvis af mennesker til folkefest i Næstved, den fritlagte Suså og middelalderkirkerne badet i sollys, kunstværkerne, som pryder vores gavle, Axeltorv fyldt med mennesker og munterhed, vores lokale talenter i en flot symfoni af underholdning, og en oplagt kronprinsesse i topform. Jeg må sige, at den 6. juni er en af de dage, jeg ser mest frem til i år,” lyder det fra borgmester i Næstved Kommune, Carsten Rasmussen.

Kommentarer