Magaxin

Sådan undgår du en tilstoppet vask i køkkenet

Artiklen er sponsoreret.

Der er få ting, som er mere irriterende end en tilstoppet vask. En ting er, at du ikke kan bruge vasken, hvilket gør madlavning meget sværere. En anden ting er lugten fra det tilstoppede rør, som hurtigt kan sprede sig til hele køkkenet. Heldigvis kan du læse med her og se hvordan du undgår en tilstoppet vask. Og skulle uheldet være ude og du står med en tilstoppet vask, kan du altid få hjælp hos Sandkær VVS i Roskilde.

Hvorfor er vasket tilstoppet?

Din vask bliver typisk tilstoppet, når madrester over længere tid hober sig op i røret. Til sidst bliver der så tætpakket, at der ikke længere kan passere vand igennem – som en prop i en flaske vin. Det betyder samtidig at nye rester ikke kan passere, og proppen bliver derfor større og større. Derfor er det vigtigt at gøre noget ved problemet så hurtigt som muligt.

Hvordan forebygger jeg en tilstoppet vask?

For at undgå en tilstoppet vask, bør du anskaffe dig en opsamlingssi til din køkkenvask. Den kan hjælpe med at opsamle meget af de madrester, som ender i din vask og som kan stoppe afløbet til. Derudover bør du undgå at hælde olie og fedt fra panden ned i afløbet, da det kan størkne, hobe sig op og sætte sig fast i røret. Du kan også hælde kogende vand ned i afløbet en gang imellem. Det løsner op for småresterne og gør det lettere for dem at komme videre i systemet.

Søg professionel hjælp hos kvalificerede eksperter

Du kan i mange tilfælde selv ordne en tilstoppet vask selv. Det kan dog i slemme tilfælde være nødvendigt at tilkalde en VVS’er, som kan tage et grundigt kig på rørene og fjerne proppen. Så får du en ren vask og forhåbentligt nogle gode tips til at undgå problemet i fremtiden. 

Kommentarer