Kultur

Stor interesse for sommerlejre: Børn og unge får en uge med gode oplevelser

Foto: Jens Peter Engedal.

Hver sommer får udsatte børn og unge muligheden for at komme på sommerlejr og få et pusterum fra hverdagen sammen med andre børn og frivillige voksne. Over halvdelen af pladserne på Blå Kors Danmarks sommerlejre er allerede booket.

Hvis man som barn vokser op i en familie, der er udfordret af sygdom, økonomi, misbrug eller sociale udfordringer, kan et pusterum i hverdagen gøre en positiv forskel.

Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark oplever man i år stor efterspørgsel efter pladser til sommerlejre, hvor børn og unge kan komme afsted og få gode oplevelser i sommerferien. 

Allerede inden tilmeldingerne til Blå Kors Danmarks sommerlejre åbnede, var der mange henvendelser, og på nuværende tidspunkt er over halvdelen af pladserne til årets sommerlejre booket:

”Vi oplever stor interesse for årets lejre. Efter endnu et år med begrænsede sociale aktiviteter og frirum for børn og unge, er det vigtigt for alle at kunne se frem til en skøn sommerferieoplevelse. Vi er glade for, at vi kan invitere børn og unge til fællesskaber og sommeroplevelser med nye venner, sjove aktiviteter og hygge rundt om lejrbålet,” siger Karen Klemmed Hviid, som er ferielejrchef i Blå Kors Danmark. 

Opbakning fra frivillige

Blå Kors afholder i år 10 sommerlejre i Jylland, på Fyn og Sjælland for børn og unge i alderen 7-20 år. Det er netop blevet muligt at åbne en ekstra lejr for børn på Fyn for at imødekomme efterspørgslen. 

Det er oftest forældre, værger eller familiebehandlere i kommunen, som tilmelder børn og unge, men også mange folkeskolelærere fortæller forældrene om Blå Kors Ferielejre. Deltagerne på lejrene kommer fra familier med blandt andet sociale udfordringer, alkohol- eller stofmisbrug i familien eller familier, som er økonomisk trængte.

På lejrene oplever børnene at være en del af et fællesskab og deltager i forskellige aktiviteter i løbet af ugen. Lejrene drives af frivillige voksne, som også denne sommer er klar til at trække i lejrtøjet og give børnene en god lejrtur.

”Vi er stolte og taknemmelige over, at vi har en stor flok af dygtige og engagerede frivillige lejrteams, som igen i år er ved at gøre klar til sommerens oplevelser. Vores faste normering med to deltagere pr. voksen er med til at sikre nærvær og omsorg, så både børn og unge bliver mødt og set som dem, de er,” siger ferielejrchef Karen Klemmed Hviid.

Kommentarer