Roskilde

To mænd varetægtsfængslet for seksuelle overgreb på kvinde i Roskilde

To mænd er blevet varetægtsfængslet som mistænkte for bl.a. voldtægt af en ung kvinde i Roskilde i oktober 2021.

En 20-årig mand fra Høje Taastrup kommune og en nu 33-årig mand fra Brøndby kommune er begge ved grundlovsforhør onsdag og fredag i Retten i Roskilde blevet varetægtsfængslet foreløbigt frem til den 10. februar 2022 som sigtede for seksuelle overgreb på en 16-årig ung kvinde uden hendes samtykke.

Overgrebene var sket på et overnatningssted i den sydlige del af Roskilde by natten til søndag den 10. oktober 2021, efter at den 16-årige forinden tilfældigt var kommet i kontakt med de to mænd i Høje Taastrup-området sent lørdag aften. Sammen var de til sidst endt på overnatningsstedet i Roskilde, hvorefter overgrebene fandt sted i løbet af natten.

Samme dag blev overgrebene anmeldt til politiet, som straks iværksatte grundig efterforskning i sagen.

Begge mænd blev for nylig identificeret som mistænkte i sagen, hvilket gav politiet grundlag for onsdag morgen at anholde den 20-årige med henblik på sigtelse og afhøring til sagen, inden han blev fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde onsdag eftermiddag kl. 15.00.

Politiet forsøgte også i løbet af onsdagen at finde den 33-årige mand, men det lykkedes ikke i første omgang. Han blev derfor efterlyst internt i politiet og var selv bekendt med, at politiet ledte efter ham.

Den 33-årige meldte sig selv til politiet torsdag eftermiddag, hvorefter han blev anholdt og afhørt til sagen.

Den 20-årige var i grundlovsforhøret onsdag eftermiddag blevet sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om voldtægt af den unge kvinde og blev efterfølgende varetægtsfængslet.

Den 33-årige blev ved fremstillingen i grundlovsforhøret ved Retten i Roskilde fredag kl. 10.30 sigtet for voldtægt og blufærdighedskrænkelse, inden retsmødet endte med en kendelse om varetægtsfængsling også af ham.

Begge grundlovsforhør blev afholdt for lukkede døre, ligesom der blev nedlagt navneforbud gældende for begge mistænkte i sagen.

Kendelsen om varetægtsfængslingen af den 20-årige blev kæret af hans forsvarer, hvorfor Østre Landsret nu efterfølgende skal se på grundlaget for den kendelse.

Forsvareren for den 33-årige tog forbehold for kære af kendelsen om varetægtsfængslingen af ham.

Kommentarer