Viby Sj.

Ung mand fik frarøvet airpods i toget

Kl. 21.18 fik politiet anmeldelse om, at en 17-årig ung mand fra Borup, at han kort forinden var blevet frarøvet sine airpods høretelefoner, mens han befandt sig i toget ved Viby Station. Den 17-årige blev opsøgt af en mindre gruppe unge mænd han ikke kendte. Han blev her frataget sine airpods og blev slået og sparket på kroppen af personer fra gruppen. Gruppen af unge forlod herefter toget og den 17-årige fik hjælp fra en kontrollør til at kontakte politiet.

En patrulje kørte til Viby, hvor det lykkedes politiet at finde frem til en mistænkt, der blev fundet i toget. Politiet anholdt kl. 21.44 en 15-årig dreng fra Lejre kommune, som blev sigtet for røveri mod den 17-årige og taget med til afhøring på politistationen. Han blev ved visitation fundet i besiddelse af den 17-åriges airpods. Den 15-åriges værge og de sociale myndigheder blev orienteret om sagen. Den 15-årige blev afhørt, hvorefter sagen blev vurderet juridisk.

Anklagemyndigheden fandt ikke grundlag for at fremstille den 15-årige i grundlovsforhør med begæring om varetægtsfængsling. Han blev løsladt senere på aftenen, men er fortsat sigtet i sagen. Politiet efterforsker fortsat sagen for at afklare, om andre fra gruppen havde en rolle i overfaldet på den 17-årige.

Kommentarer