Navnenyt

Vestjysk planteskole køber stort lager på Sjælland til vildt voksende netbutik – og vil også udvide hjemmebanen

Foto: Jespers Planteskole.

En gartnerfamilie fra Holstebro er på få år gået fra 25 ansatte til 150 ansatte – corona har givet ekstra skub på omsætningen, og fremgangen fortsætter. 

En af landets største planteskoler får nu en aflægger på Sjælland. Jespers Planteskole i Holstebro har købt en 1.600 kvadratmeter stor lagerbygning i Kirke Hyllinge i det nordlige Midtsjælland. Herfra skal chauffører køre planter ud til de kunder, der handler i planteskolens netbutik. Her tegner Sjælland sig efterhånden for halvdelen af salget.

Men Jespers Planteskole beholder basen i Holstebro. Her pakkes ordrerne, og her er der brug for mere plads. Derfor er der nu planer om udvide de allerede store bygninger med en hal på 3.000 kvadratmeter.

På få år er Jespers Planteskole gået fra 25 ansatte til nu op mod 150, inklusive en stribe chauffører. Flere af dem kører tirsdag morgen mod Sjælland med fyldte varevogne. Samtidig kører en fragtmand en stor portion planter til lageret i Kirke Hyllinge. Dem uddeler chaufførerne så i resten af ugen, inden de kører retur mod Holstebro fredag eller lørdag. Virksomheden har i dag 12 varebiler, og de kører mange timer om ugen.

Webbutikken har givet Jespers Planteskole stor vækst. I fem år i træk frem til og med 2017 gav virksomheden underskud, og egenkapitalen blev negativ. Men i fjor satte overskuddet rekord med 11,3 millioner kr.

– Underskuddene betød, at vi dengang ikke på almindelige vilkår kunne låne flere penge i banken. Nu har vi penge i kassen og kan selv finansiere vækst, fortæller Jesper Nielsen, der stiftede virksomheden sammen med sin far, og nu driver den sammen med sin søn.

– Ikke mindst corona har givet os gevaldig fremgang. Væksten var i gang allerede inden pandemien, og den ser ud til at fortsætte, efter coronarestriktionerne forsvinder. Omsætningen i webshoppen er mere end tredoblet på to år, fortæller Jesper Nielsen.

Salget i den traditionelle planteskole udgør i dag kun 1/3 af omsætningen. Selv folk i Holstebro bestiller via netbutikken og får leveret. Men den fysiske planteskole er basen, og den fortsætter.

Jespers Planteskole har tidligere lejet et lille lager i Havdrup på Sjælland, men det var blevet for småt. Da en af virksomhedens leverandører i Kirke Hyllinge gik konkurs, købte vestjyderne bygninger og varelager for op mod fem millioner kr.

Indehaver Alex Nielsen indrømmer, at det var hans far, der fik ideen om webshoppen, mens han som den unge generation var skeptisk.

– Men noget skulle der ske, og vi tog chancen, siger Alex Nielsen, hvis bror, Anders Nielsen, nu er kommet hjem til firmaet, hvor han som uddannet i markedsføring er med til at styre webbutikken.

Kommentarer